Jannes kåserier

Läs vår medlem, tillika valberedningens ordförande, Janne Eklunds ibland kloka, och ofta totalt knäppa, funderingar runt golf.

 

Sköna maj på golfklubben

Nu är spelet på klubben i full gång. Fler människor än på år och dag är ute och distansumgås på vår fina bana. (Innan nu någon undrar var undertecknad (inte) fick sin svenskaundervisning vill jag bara meddela att jag är helt införstådd med att distansumgås inte finns att finna i det svenska språket. Ännu…)

 

Eftersom ovanstående meningar blev ovanligt röriga även för att komma från mig kommer vi då osökt in på det som av många uppfattas som det rörigaste av det röriga. Jag menar förstås det nya handicapsystemet. Sen urminnes tider har det varit väldigt enkelt. En runda bättre än handicap och du blev sänkt eller, som i normalfallet, det gick skitdåligt och man blev höjd 0,1. Alla förstod det och så kan vi verkligen inte ha det. Det är ju trots allt golf och då ska det banne mig vara rörigt också!

 

Så för att förklara det nya systemet så kan man förenklat säga att det är elakt! Det visar nämligen att man inte var en sån rackare på golf som man först trodde. Det här systemet är brutalt ärligt och när man fått ihop ett gäng rundor får man svart på vitt se hur det egentligen ligger till. Ingen rolig läsning för dom flesta av oss!

 

Annars är snittet av dom bästa 8 rundorna bland dom 20 senast spelade faktiskt allt man behöver komma ihåg! Att det sen kan vara svårt att acceptera att man kommer in på 38 poäng och blir höjd är en annan sak. Kom då bara ihåg att det är golf vi håller på med!

 

I mitt fall innebär det nya systemet att rundorna från min fina höst håller på att ta slut. Det går jättefort då jag spelat löjligt mycket golf i år. Om någon hävdar att mer spel gör att man spelar bättre ska ni för övrigt alltid ifrågasätta sanningshalten i det!!! Jag spelar mer än någonsin och snart kommer mitt handicap skjuta i höjden till den grad att jag blir tvångskommenderad till klubben den 7:e juni. Det går en grönt kort kurs då…

 

Trots införandet av det nya handicapsystemet och, som jag nämnde i inledningen, är det en fantastisk fart på klubben. Det har nog aldrig varit så många besökare under april/maj som i år. Att kunna umgås, utan att behöva utsätta sig för risken att få stifta bekantskap med världens nya ovälkomne följeslagare, är viktigare än någonsin. Det är en tröst i allt elände att se alla dessa nya och gamla golfspelare komma till klubben. Hit kommer det faktiskt i stort sett bara glada människor. Om man sen inte alltid är så skitglad när man åker hem kan man ju alltid skylla på det nya, helt obegripliga, handicapsystemet…

 

En eagle på hål nummer 3 är alltid roligt men dock så ovanligt. Eller förresten, det VAR ovanligt. För några dagar sedan var det en boll som fick uppleva sju stycken samtidigt. Dom satt i glatt samspråk på greenen och avnjöt något som förmodligen innefattade en mindre glad fisk. 

 

Avslutningsvis vill jag bara meddela att jag i år bestämt mig för att bli vuxen. I mitt fall innebär det att jag inte ska slå klubban  i vagnshjulet när jag slagit ett riktigt dåligt slag. Om man bortser ifrån att det är ovanligt korkat och inte på något sätt förbättrar scoren så är det faktiskt rätt dyrt...

 

PS1!

I ärlighetens namn är nog det nya handicapsystemet rätt bra. Man kanske redan i år får chansen att gå på sitt ”riktiga” handicap vilket kan vara rätt kul. Har jag hört…

 

PS2!

Är det någon som har ett hjul till en golfvagn modell fastfold att sälja? Det gick tyvärr sådär med att samla vuxenpoäng under gårdagens runda...

 

 

_______________________________________________________________________________________________

 

Lyssna ALDRIG på andra!!!

Att vikten av att lyssna på tips från dom så kallade ”erfarna” golfarna kan överskattas blev väldigt tydligt under en runda med min, på den tiden, ganska oerfarne svåger. Med några års golfspel under bältet hade jag under en tid delat med mig av min visdom och nu var det dags för en golfrunda på en bana uppe i norr. Full av förväntan ser jag fram emot att få bevittna resultatet av dessa visdomsord. Efter endast ett par hål inser jag hur fel det blivit. Mina vänskapliga tips har skapat ett dödsföraktande monster av rang.

 

Man behövde inte vara speciellt bevandrar inom golfens ädla konst för att förstå att bollen var helt feladresserad och att det skulle gå käpprätt åt helvete. Att den, via diverse intressanta omvägar, skulle stanna i en dunge med ungbjörkar kunde man däremot inte räkna ut. Svågern tränger sig dock in mellan björkarna och säger i sann optimistisk anda: ”Det här är inga problem, jag vet efter dina tips att du elva gånger av tio skulle försökt slå ut den.” Mannen är bevisligen en komplett idiot. Inte ens jag skulle ju lyssna på mina egna tips. Hur som helst verkar det utsiktslöst att försöka få honom att ändra sig så det är bara att täcka ansiktet med händerna.

 

För en utomstående betraktare kan det då säkert framstå som om man inte ville se eländet och ber en stilla bön för att det ska gå bra. Det är tyvärr långt ifrån sanningen. Golfbollar är hårda. Jättehårda! Det finns inte ens en mikroskopisk chans att den bollen passerar så många träd på sin väg ut utan att ta i någonstans. Med en känslan av att det bara är pengarna tillbaks på att man ska få den jättehårda bollen mitt i plytet börjar man därför, av helt själviska själ, be för sitt eget liv.

 

Tack och lov verkar det ligga en del sanning i uttrycket saliga äro de enfaldiga. Efter en överraskande bra bollträff träffar bollen, som förväntat, klockrent i en stam och kommer tillbaks i exakt samma riktning där den startade sin resa. Alltså där den tidigare förhoppningsfulle svågern, nu med ett förvånat uttryck i ansiktet, fortfarande befinner sig. Det hela slutade tack och lov bara med en mittbena som hade gjort även den bästa av frisörer grön av avund. Ett par centimeter lägre och jag hade suttit i ändlösa enskilda samtal med den nyblivna änkan tillika min syster.

 

PS!

Vill dock förtydliga att det finns tillfällen då man faktiskt SKA lyssna på andra. Att fräsa till åt sin medspelare som försiktigt försöker påpeka något är inte bara oförskämt men ibland också direkt dumt. Det kan nämligen vara förenat med en hel del smärta om meningen var ”jag tror dom skrek fore”...

 

______________________________________________________________________________________________

 

Nytt år, nya utmaningar, nya målbilder

Det är svårt att förstå att det är början på februari när man tittar ut över golfbanan. Allt är grönt, greenerna ser ut som i juni och under bilfärden till klubben passerade vi till och med en traktor som plöjde åkern. Vad ska detta innebära för den kommande säsongen? Ja förmodligen att vi dom närmaste veckorna kommer drabbas av ett snöfall av så bibliska mått att Sibirien kan framstå som ett intressant alternativ för en solsemester. Hoppas att jag har fel men jag är skeptisk…

 

Inte för kort

Inför varje år sätter jag upp en målbild för den kommande golfsäsongen. Det kan t ex vara att jag ska ge fan i att slå alla bollar åt vänster. Ja, nu slår jag i och för sig inte alla bollar åt vänster. Dom gånger jag siktar rejält till höger om målet, för att kompensera för mina vänstervridningar, går bollen givetvis spikrakt vilket följaktligen slutar med en mindre katastrofscore som följd. 

Ett annat mål brukar vara att jag inte ska toppa några chippar eller slå dom för kort. Dom som håller på med golf förstår ju då att detta är ett mål som kommer uppfyllas till mer eller mindre exakt 50%. Det finns inte en chans att jag inte kommer att toppa mina chippar och följaktligen kommer dom att vara precis allt annat än korta. Det här är ändå ett mål som jag är rätt nöjd med för om sanningen ska fram brukar jag inte ens vara i närheten av en 50% måluppfyllelse när det gäller mina övriga målbilder.

 

Inte höger, inte vänster

För dom som har en tendens att antingen trycka ut bollen åt vänster eller för den del åt höger kan ibland 12:ans hål framstå som lite utmanande från tee. Om man slår rakt har man säkert svårt att förstå att man kan ha problem när fairway är bred som en landningsbana på Skavsta. Om man inte slår rakt kan jag upplysa om att fairway ser lika bred ut som en enfilig landsväg i Skottland. Med stup på båda sidorna!

För att komma över svårigheterna på detta finns bara en lösning och det är att slå rakt. Som alla då förstår finns det alltså ingen lösning.

Körde ändå nedanstående experiment för att undvika plums i dammen eller, mer troligt, i diket på vägsidan. 

Experiment 1: Körde först en klassiker dvs sikta åt höger för att kompensera för vänsterskruven vilket bara resulterar i att man helt plötsligt slår rakt. Plums i dammen…

Experiment 2: Sikta rakt över dammen, ta i så man riskerar kalsongbyte och hoppas på medvind så man kan få carry efter dammen. Funkar dåligt då jag ALLTID spelar i motvind och uppförsbacke…
Experiment 3: Ställa upp för en slice, sikta mot björkarna i dikeskanten, sluta ögon och ta i så kalsongbytet blir ett konstaterat faktum. Det är inte ett helt oävet koncept då ca 1 av 3 bollar på nåt märkligt sätt faktiskt stannar kvar i spel. Oftast till höger om dammen, hur det nu är möjligt, men det är är oväsentligt så länge bolluslingen är i spel.

Försök 4: Ta en klubba mindre och slå ett mjukt lugnt slag för att säkerställa att man inte når dammen och därmed slippa en dropp.


Hallå där, ni förstår säkert att jag bara skojade. Försök nr 4 finns inte på riktigt. INGEN manlig golfare skulle komma på en så förnuftig ide som att inte försökte slå så långt det bara är möjligt…

Säsongen 2020 är det slut på experimenterandet. Jag ska acceptera fakta och helt sonika gå fram till dammen och slänga i en fin boll i dammen innan jag slår ut. Man kan helt enkelt inte lura golfgudarna och dom måste få sin tribut!

 

Sluta skylla på annat/andra

När det går dåligt har vi golfare en fenomenal förmåga att förklara varför det gick så fel och alla förklaringar har en sak gemensam. Måste vara materialfel för inte fan kan det bero på mig i alla fall. Man slår iväg bollen till en, för sig själv och medspelarna, helt obegriplig plats för att sen dumt ställa sig och glo på klubbhuvudet? Det ser bara komiskt ut för en sak är ju ändå rätt säker, klubbhuvudet har förmodligen inte ändrat form sen man senast, och för ovanlighetens skull, slog ett bra slag med det. Att då tro att ett ilsket blängande skulle rättfärdiga den usla svingen är lika korkat som att rejält överförfriskad komma hem sent och försöka övertyga den rejält missnöjda frugan om att man varit tvungen att beställa in sexor för fyrorna var faktiskt slut…

 

Nu kör vi 2020!!!

 

_____________________________________________________________________________________________

 

 

Golfens vett och etikett

Hur man ska bete sig under en golfrunda kanske inte är en stor fråga för många men det borde det vara.

Att spela golf innebär inte bara att man ska kunna knacka iväg en liten boll från diverse konstiga platser mot en pinne som placerats på en fin gräsmatta. 

Det är även av stor vikt att man vet hur man ska bete sig på banan. Att gå en golfrunda med trevliga bekanta ska ju vara just trevligt.

Tyvärr kan man med ganska enkla medel se till att man istället skaffat sig ovänner för livet. För att undvika detta har jag tänkt att ge lite tips och råd. Dessa ska dock läsas med en viss reservation då jag mycket väl kan vara en sån person som man gärna ser att den spelar golf, men då helst med någon annan.

Till att börja med ska man alltid tänka på vad man säger så man inte säger vad man tänker när man spelar golf. 

För att även dom som inte är golfare ska förstå så kan vi ta ett exempel från det riktiga livet.

Farsans första kommentar när han såg mig på BB var ”så ful han är”.

Han må ha haft rätt i sak men då även mormor  befann sig i rummet höll det även på att bli hans sista ord i jordelivet. Hade han bara gjort som alla vi andra, nämligen dragit en lögn och sagt ”va söt han är”, hade relationen de närmaste åren varit betydlig angenämare.

Detsamma gäller på golfbanan. När din spelpartner dragit iväg en drive som påminner om en horisontell sinuskurva och bollen som genom ett under undvikit att döda minst tre personer på den mötande banan, för att slutligen hamna i en dunge, ska du bita dig i tungan och räkna till tio. Att du vid ett sånt tillfälle inte ska säga ”bra försök” är lika självklart som om man somnar i soffan med snusen inne så smakar det kattbajs i munnen när man vaknar. 

 

En annan sak man ska undvika är att ge tips och råd till någon som inte vill ha det. Att kommentera någons sving (eller som i mitt fall avsaknad av en sådan) kan få rent förödande konsekvenser. Hur gärna man än vill ska man inte upplysa en medspelare om att denne har en hållning som Quasimodo eller har en baksving som hade gjort sig bättre i bandyklubben Ale-Surtes b-lag. Att från ha varit en hängiven golfare till en person som undrar om han/hon inte ser riktigt klok ut under svingen är steget nämligen litet. Helt plötsligt kan en hyfsad medelgolfare börja slå helt oförklarliga luftsvingar där dom riskerar att ryggraden vrids så den aldrig blir vad den varit. Det må vara ack så vackra luftsvingar men dom är direkt förödande för scoren. 

 

Klädsel är även det en viktig detalj i golfen. Man ska vara hel och ren och klä sig med en viss känsla för stil. Boxershorts och en ölbefläckad T-shirt från Roskildefestivalen 1982 har för visso ett existensberättigande men dock ej på en golfbana. Däremot går det bra med gula knickers, knälånga strumpor, skotskrutig tröja och en keps i tweed. 

Till dom dom som anser att en orange pikétröja är det självklara valet kan jag vis av erfarenhet meddela att det är en direkt dålig idé! Under dagens runda började kroppen invaderas av små svarta obehagliga kryp. Efter en snabb kontroll att dom inte kom ifrån kalsonglinningen insåg jag att det var rapsbaggar som hade förälskat sig i min fina tröja. Som tur var hade en medspelare en svart tröja i reserv så det blev ett byte efter sex hål. Olyckligtvis bytte jag tröjan inför ögonen på mina stackars medspelare så ingen av dom var speciellt intresserad av lunch när vi kom in…

 

Om man inte är utrustad med ett kraftigt hårsvall är det vid solsken alltid på sin plats att bära keps (gärna i tweed) eller hatt. Det är tyvärr inte helt ovanligt att man ser människor som kommer in med en ilsket röd huvudsvål efter en avslutad runda. Det är som om dom (läs jag) går omkring med en signal på huvudet som med all önskvärd tydlighet meddelar att innehavaren av densamma var på semester när gud delade ut dom skarpaste hjärnorna.

 

Avslutningsvis ska man inte tro något när det gäller golf. Det blir nämligen aldrig just det. Som man trott alltså. Puttningen är avklarad på sexans green och vi släntrar upp på sjuans tee för att konstatera att sengångarna framför fortfarande håller på att spela in. Vi vänder då intresset bakåt och får se ett rätt ok inspel från en av kombattanterna.

Olyckligtvis har han slagit bollen aningen för långt och står nu inför en helt hopplös putt snett nedför. Vi börjar genast spekulera i hur han ska göra för undvika en en returputt på 20 meter. Någon menar att putten i stort sett måste slås snett bakåt för att den inte ska riskera att rulla av green. Någon annan rycker bara på axlarna och säger att det är kört. Nästa slag kommer att slås med en wedge. Givetvis går karlfan fram till bollen, tittar två gånger på hålet och boxar den i kopp.

En viss tystnad infinner sig i vår boll och efter vissa muttranden vänder vi åter blicken framåt. Sengångarna har segat sig av green så det är dags att avlossa sin spoon. När man ser den passera in i granskogen 70 meter längre fram så börjar man fundera på om inte fia med knuff vore ett betydligt mer passande spel att ägna sig åt.

 

Om någon undrar hur jag vet hur kattbajs smakar så vill jag helst inte gå in på det...

 

________________________________________________________________________________________________

 

Golf är konstigt! Jättekonstigt!

I dom flesta ”normala” sporter ska man ha så mycket som möjligt.

Att ha gjort 10 mål mer än motståndarna är fantastiskt. Gör detsamma i golf och det suger.

En tennisspelar bankar förstaserven i nät för att sen göra ett ess på andraserven. Succe igen! I golf? Spöstraff och två extraslag på kontot... Vi har mycket kvar att lära av ”normala” idrotter!

 

Bra utslag, nu kan du gå för det! Gå för det? På golfspråk innebär det att bollen ligger i ett ganska bra läge inte allt för långt från green. I praktiken innebär det att man tar fram en klubba man på intet sätt behärskar siktar in sig mot green och slår ner bollen i närmsta hinder.

Efter den obligatoriska kommentaren ”bra försök” funderar man på varför man spelar golf. Måste bero på den masochistiska genen som förmodligen är en förutsättning för att hålla på med detta ädla spel.

 

Ibland bör man göra uppehåll i golfspelet för att behålla lusten. Då kan man till och med tänka sig att gå en sväng på Trosa marknad. Efter ca 2 minuter inklämd bland en kvadriljon andra homo sapiens inser man att det är dumt med uppehåll. Gud vad man längtar efter lugnet under en golfrunda.

Med tanke på riktningen på utslagen är det ju inte särskilt ofta man stöter ihop med nån där. Riktningen på golfslagen är för övrigt ett intressant ämne. Det finns många olika läror men jag har hittat den som passar mig överlägset bäst. Brukar ofta få kommentarer att jag ställer upp mig helt galet. ”Du siktar ju mitt i bunkern” säger en bekymrad medspelare. ”Jag vet” svarar jag bekymmerslöst. Vem har i ärlighetens namn någonsin träffat det man siktat på vid ett utslag? Funkar hur bra som helst!

 

Vad som är ännu mer intressant är vad som inträffar när man faktiskt börjar få ordning på riktningen.

Hade härom veckan knäckt koden och fick till utslagen riktigt bra. Istället för inspel från 170 meter, med ena benet nere i ett vattenhinder, låg bollen nu helt plötsligt bara ca 70 meter från flaggan. Den låg till och med på det där kortklippta gräset där alla andra brukar hålla till.

Känner att nu j...ar kommer det bli sänkningar an mass i tjogtal. Stövlar fram, siktar in mig och slår den värsta sockets som har siktats på det norra halvklotet det senaste decenniet. Det är som om där finns en kosmisk balans som inte får rubbas. Näe, man kanske trots allt skulle ta en sväng ner på marknaden igen...

 

_____________________________________________________________________________________

 

 

Golfsäsongen 2019


Bra utslag! Synd bara att dom hade planterat en skog just där… Golfsäsongen är igång och det är kärlek i luften. Råa kommentarer varvas med ryggdunkningar och high fives. Vad man har väntat på det här!

 

Ser för övrigt ut att bli ett väldigt bra år för Trosa GK. Det är en väldig positiv atmosfär och man känner att det finns en stor vilja att föra klubben framåt.

Vi har genom ett enormt ideellt arbete fått nya fräscha lokaler. Både shop och restaurang har uppdaterats och ger ett väldigt trevligt intryck. Som kronan på verket har man även skapat ett nytt rum för våra yngre förmågor där dom kan hänga utan vuxnas nyfikna öron och ögon. Hmmm, när jag tänker efter kanske jag kommer att hänga där en hel del jag också. Är ju trots allt bara 55 år och enligt min omgivning oerhört barnslig. Tror jag kommer att trivas alldeles utmärkt där!

 

Att vi får nya spelare i unga år är inte bara kul men också nödvändigt för en klubbs fortlevnad. Man blir alldeles lycklig när man ser ett gäng av entusiastiska spelare som med stor entusiasm försöker slå bollen över hela rangen. När man sen efter ett tag inser att dom små minimänniskorna faktiskt slår betydligt rakare än man själv kanske det inte känns lika kul men då kan man helt enkelt vända ryggen till. Man får trösta sig med att även dom så småningom kommer inse hur svårt det är…

 

Vår golfbana verkar må bra och med, återigen, ett helt fantastiskt ideellt arbete under förra året och innevarande år kan vi räkna med att vår bevattningsanläggning kommer att kunna stå emot en eventuell upprepning av fjolåret.  Han där uppe verkade onekligen lätt förvirrad när han blandade ihop Sverige och Eritrea. Fairways och tees har redan börjat ta sig riktigt bra och vi ser alla fram emot en bana som vi kan känna stolthet över. Ja nu ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte har en aning om hur det ser ut på fairways. Inget av mina årliga tre fairwayträffar har inträffat ännu men jag litar på dom som spelar och vet bättre.

 

Spela golf ja. Trots att golfen är som allra bäst strax innan man har slagit ut på första tee och blivit plågsamt påmind om varför man kallas tee vrak så har man ju några trevliga minnen.

Det jag kommer ihåg allra bäst är när jag slår ut en 290-meters drive på 5:an som landar i kröken borta i kurvan. Går med ett stort leende hela vägen fram till bollen för att slå nästa fantastiska slag. Precis i baksvingen ringer tyvärr telefonen och väcker mig men jag är helt övertygad om att det skulle ha blivit bra!

 

Nåja även om det, för undertecknad, är lite tunnsått med fantastiska golfslag i vaket tillstånd och dom enda ”eagles” man kommer i närheten av cirklar runt Snöholmen så är det ändå larvigt kul.

Rätt som det är trotsar man sin green dyslexi och får i den där 5-metersputten eller så får man helt oväntat till det där inspelet från skogsbrynet där bollen oturligt nog hamnat. Det är det enda som behövs och vips kommer man ihåg varför man håller på med golf. Dom tidigare sjuttielva riktigt usla slagen är som bortblåsta. Selektivt minne har verkligen sin plats på en golfbana!

 

Avslutningsvis några klargöranden och saker jag skulle vilja att ni tänker på i år!

  • Golf är kul - Kan vara svårt att inse efter sin tredje dubbelbogey i rad men det är därför det finns Whiskey.
  • Årsavgiften är inte hög - Om ni bara visste vad mina bollkostnader är…
  • Dropp vid knät - Nej man får inte lyfta upp benet bara för att man inte orkar böja sig.
  • Pliktområde - Ett elakartat rykte säger att det är landområden jag köpt upp då jag jag så ofta omnämns när dessa diskuteras. Detta stämmer inte!!!
  • Dålig golf - Nej lösningen på att man slår dåliga slag är inte att ta i så man får bristningar i ögonvitorna. Man köper helt enkelt nya klubbor.

 

PS!

Om nån har sett en golfsving ligga och skräpa någonstans är den förmodligen min. Har varit borta i åratal nu så jag skulle gärna vilja ha tillbaks den. Generös hittelön utlovas!

 

WebOne ABWebOne AB Bo Olofsson Konsult ABBo Olofsson Konsult AB ShopenShopen JegabJegab JONIJONI Rydbergs Biluthyrning ABRydbergs Biluthyrning AB Elektrotjänst Mikael Hagström ABElektrotjänst Mikael Hagström AB ÅKERLID CONSULTING ABÅKERLID CONSULTING AB CAMFILCAMFIL TROSA JÄRN & FÄRGTROSA JÄRN & FÄRG VVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare ABVVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare AB TDABTDAB Trosa DäckmarknadTrosa Däckmarknad Bomans HotellBomans Hotell BILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS ABBILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS AB HÅPA Ventilation ABHÅPA Ventilation AB LiabLiab TROSA STADSHOTELL & SPATROSA STADSHOTELL & SPA Inpart Trading ABInpart Trading AB Inpart Trading ABInpart Trading AB Åkerbergs TrafikÅkerbergs Trafik ÅKERBERGS TRAFIKÅKERBERGS TRAFIK SkobesSkobes GMLGML Tre Små RumTre Små Rum HANDELSBANKENHANDELSBANKEN IngrezzoIngrezzo Ventassisans i Trosa ABVentassisans i Trosa AB TROSA TURISMTROSA TURISM Nora Trädgård ABNora Trädgård AB M. BOIJE ABM. BOIJE AB DC Vent ABDC Vent AB Bra HusBra Hus HULOHULO RESOLVATORRESOLVATOR Täll Maskiner ABTäll Maskiner AB Muréns Maskinservice ABMuréns Maskinservice AB HOLMENHOLMEN DaVisionDaVision Trosa KlädhusTrosa Klädhus
Copyright © Trosa Golfklubb 2020 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB