Links / Hickory

Hickory

På en Linksbana som Trosa Gk måste man naturligtvis också spela Hickorygolf .

Med Hickorygolf spelar man med golfklubbor från golfens "gyllene era" ca 1900-1935. Klubborna har träskaft av just hickory som är ett extremt hårt träslag.

Det är en helt annan känsla i Hickoryklubbor än dagens moderna klubbor.

Hickoryklubborna är unika och tillverkade för hand.

Kompletta set fanns inte på den här tiden utan man matchade oftast enkilda klubbor med varandra.

Svårare än vanligt

Att spela med Hickoryklubbor är svårare men mycket trevligare. Ett lyckat slag, eller ett lyckat taktiskt beslut, känslan går inte att beskriva, det måste upplevas! Alla element i golfen blir så mycket tydligare och det gör spelet mer spännande och underhållande.

Utmanande spel

Hickoryskaften är tyngre och har sämre vridstyvhet vilket gör att du måste swinga mycket lugnare och tänka på att du har tempo i swingen.
Sweetspoten på klubborna är minimal och förlåter inte ett dåligt slag över huvud taget. Därför måste du fokusera på att träffa bollen rätt vilket du har större chans till om du swingar lugnare.

Backspinn existerar nästen inte över huvud taget utan här gäller taktik och ofta bump & run upp på green.

Att vara taktisk och strategisk under spelet är A & O. Tänk igenom slaget och var du ska placera slaget inför nästa slag osv.

Klubbornas utformning gör att bollen flyger i en flack bana vilket gör att bollen rullar längre både vid långa slag och inspel mot green.

Att komma ur en bunker kan ta tid, samma sak om du hamnar i tjock ruff så håll dig därför borta från dessa i den mån du kan.

När du spelar Hickory har du ett Gentlemens Set, dvs mycket färre antal klubbor i bagen. Oftast inte mer än 6-8 stycken.

Om du spelar Hickory blir du mer kreativ i ditt spel. Du utvecklar känslan i dina händer och du kommer att kunna skapa flera olika typer av slag med varje klubba. Golfare på olika nivåer som vill hitta nya utmaningar i sitt golfspel spelar Hickory.
Fd Europatourspelaren Magnus Sunesson är ett talande exempel för detta.

På Trosa Golfklubb startar vi med start 2019 upp en Hickorysektion som har för avsikt att få fler att spela golf som det var från den tiden det begav sig med Hickoryklubbor och tidsenliga kläder.

Handicapregler för Hickory          Hickorykalender 2019          Hickorylänkar          Lundin Links East Lothian Scotland

Peter "Pepe" Falkheden

p@falkheden.com

AmticoAmtico BILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS ABBILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS AB Bo Olofsson Konsult ABBo Olofsson Konsult AB Bomans HotellBomans Hotell Bra HusBra Hus CAMFILCAMFIL DC Vent ABDC Vent AB Elektromekaniska ABElektromekaniska AB Elektrotjänst Mikael Hagström ABElektrotjänst Mikael Hagström AB GMLGML HANDELSBANKENHANDELSBANKEN HOLMENHOLMEN HULOHULO HÅPA Ventilation ABHÅPA Ventilation AB ICA TROSSENICA TROSSEN Inpart Trading ABInpart Trading AB Inpart Trading ABInpart Trading AB Jerry J`s MåleriJerry J`s Måleri JONIJONI M. BOIJE ABM. BOIJE AB Muréns Maskinservice ABMuréns Maskinservice AB Nora Trädgård ABNora Trädgård AB RESOLVATORRESOLVATOR Rydbergs Biluthyrning ABRydbergs Biluthyrning AB ShopenShopen Skobes / TrosabussenSkobes / Trosabussen Spegel Vent & PlåtSpegel Vent & Plåt SuccesumSuccesum TDABTDAB Tre Små RumTre Små Rum Trosa DäckmarknadTrosa Däckmarknad Trosa Golv ABTrosa Golv AB TROSA JÄRN & FÄRGTROSA JÄRN & FÄRG Trosa KlädhusTrosa Klädhus TROSA STADSHOTELL & SPATROSA STADSHOTELL & SPA TROSA TURISMTROSA TURISM Täll Maskiner ABTäll Maskiner AB Ventassisans i Trosa ABVentassisans i Trosa AB VVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare ABVVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare AB WebOne ABWebOne AB ÅgårdenÅgården ÅKERBERGS TRAFIKÅKERBERGS TRAFIK ÅKERLID CONSULTING ABÅKERLID CONSULTING AB