Tee-time, äntligen.

Golf är konstigt! Jättekonstigt!

I dom flesta ”normala” sporter ska man ha så mycket som möjligt.

Att ha gjort 10 mål mer än motståndarna är fantastiskt. Gör detsamma i golf och det suger.

En tennisspelar bankar förstaserven i nät för att sen göra ett ess på andraserven. Succe igen! I golf? Spöstraff och två extraslag på kontot... Vi har mycket kvar att lära av ”normala” idrotter!

 

Bra utslag, nu kan du gå för det! Gå för det? På golfspråk innebär det att bollen ligger i ett ganska bra läge inte allt för långt från green. I praktiken innebär det att man tar fram en klubba man på intet sätt behärskar siktar in sig mot green och slår ner bollen i närmsta hinder.

Efter den obligatoriska kommentaren ”bra försök” funderar man på varför man spelar golf. Måste bero på den masochistiska genen som förmodligen är en förutsättning för att hålla på med detta ädla spel.

 

Ibland bör man göra uppehåll i golfspelet för att behålla lusten. Då kan man till och med tänka sig att gå en sväng på Trosa marknad. Efter ca 2 minuter inklämd bland en kvadriljon andra homo sapiens inser man att det är dumt med uppehåll. Gud vad man längtar efter lugnet under en golfrunda.

Med tanke på riktningen på utslagen är det ju inte särskilt ofta man stöter ihop med nån där. Riktningen på golfslagen är för övrigt ett intressant ämne. Det finns många olika läror men jag har hittat den som passar mig överlägset bäst. Brukar ofta få kommentarer att jag ställer upp mig helt galet. ”Du siktar ju mitt i bunkern” säger en bekymrad medspelare. ”Jag vet” svarar jag bekymmerslöst. Vem har i ärlighetens namn någonsin träffat det man siktat på vid ett utslag? Funkar hur bra som helst!

 

Vad som är ännu mer intressant är vad som inträffar när man faktiskt börjar få ordning på riktningen.

Hade härom veckan knäckt koden och fick till utslagen riktigt bra. Istället för inspel från 170 meter, med ena benet nere i ett vattenhinder, låg bollen nu helt plötsligt bara ca 70 meter från flaggan. Den låg till och med på det där kortklippta gräset där alla andra brukar hålla till.

Känner att nu j...ar kommer det bli sänkningar an mass i tjogtal. Stövlar fram, siktar in mig och slår den värsta sockets som har siktats på det norra halvklotet det senaste decenniet. Det är som om där finns en kosmisk balans som inte får rubbas. Näe, man kanske trots allt skulle ta en sväng ner på marknaden igen...


 

Golfsäsongen 2019

 

Bra utslag! Synd bara att dom hade planterat en skog just där… Golfsäsongen är igång och det är kärlek i luften. Råa kommentarer varvas med ryggdunkningar och high fives. Vad man har väntat på det här!

 

Ser för övrigt ut att bli ett väldigt bra år för Trosa GK. Det är en väldig positiv atmosfär och man känner att det finns en stor vilja att föra klubben framåt.

Vi har genom ett enormt ideellt arbete fått nya fräscha lokaler. Både shop och restaurang har uppdaterats och ger ett väldigt trevligt intryck. Som kronan på verket har man även skapat ett nytt rum för våra yngre förmågor där dom kan hänga utan vuxnas nyfikna öron och ögon. Hmmm, när jag tänker efter kanske jag kommer att hänga där en hel del jag också. Är ju trots allt bara 55 år och enligt min omgivning oerhört barnslig. Tror jag kommer att trivas alldeles utmärkt där!

 

Att vi får nya spelare i unga år är inte bara kul men också nödvändigt för en klubbs fortlevnad. Man blir alldeles lycklig när man ser ett gäng av entusiastiska spelare som med stor entusiasm försöker slå bollen över hela rangen. När man sen efter ett tag inser att dom små minimänniskorna faktiskt slår betydligt rakare än man själv kanske det inte känns lika kul men då kan man helt enkelt vända ryggen till. Man får trösta sig med att även dom så småningom kommer inse hur svårt det är…

 

Vår golfbana verkar må bra och med, återigen, ett helt fantastiskt ideellt arbete under förra året och innevarande år kan vi räkna med att vår bevattningsanläggning kommer att kunna stå emot en eventuell upprepning av fjolåret.  Han där uppe verkade onekligen lätt förvirrad när han blandade ihop Sverige och Eritrea. Fairways och tees har redan börjat ta sig riktigt bra och vi ser alla fram emot en bana som vi kan känna stolthet över. Ja nu ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte har en aning om hur det ser ut på fairways. Inget av mina årliga tre fairwayträffar har inträffat ännu men jag litar på dom som spelar och vet bättre.

 

Spela golf ja. Trots att golfen är som allra bäst strax innan man har slagit ut på första tee och blivit plågsamt påmind om varför man kallas tee vrak så har man ju några trevliga minnen.

Det jag kommer ihåg allra bäst är när jag slår ut en 290-meters drive på 5:an som landar i kröken borta i kurvan. Går med ett stort leende hela vägen fram till bollen för att slå nästa fantastiska slag. Precis i baksvingen ringer tyvärr telefonen och väcker mig men jag är helt övertygad om att det skulle ha blivit bra!

 

Nåja även om det, för undertecknad, är lite tunnsått med fantastiska golfslag i vaket tillstånd och dom enda ”eagles” man kommer i närheten av cirklar runt Snöholmen så är det ändå larvigt kul.

Rätt som det är trotsar man sin green dyslexi och får i den där 5-metersputten eller så får man helt oväntat till det där inspelet från skogsbrynet där bollen oturligt nog hamnat. Det är det enda som behövs och vips kommer man ihåg varför man håller på med golf. Dom tidigare sjuttielva riktigt usla slagen är som bortblåsta. Selektivt minne har verkligen sin plats på en golfbana!

 

Avslutningsvis några klargöranden och saker jag skulle vilja att ni tänker på i år!

  • Golf är kul - Kan vara svårt att inse efter sin tredje dubbelbogey i rad men det är därför det finns Whiskey.
  • Årsavgiften är inte hög - Om ni bara visste vad mina bollkostnader är…
  • Dropp vid knät - Nej man får inte lyfta upp benet bara för att man inte orkar böja sig.
  • Pliktområde - Ett elakartat rykte säger att det är landområden jag köpt upp då jag jag så ofta omnämns när dessa diskuteras. Detta stämmer inte!!!
  • Dålig golf - Nej lösningen på att man slår dåliga slag är inte att ta i så man får bristningar i ögonvitorna. Man köper helt enkelt nya klubbor.

 

 

PS!

Om nån har sett en golfsving ligga och skräpa någonstans är den förmodligen min. Har varit borta i åratal nu så jag skulle gärna vilja ha tillbaks den. Generös hittelön utlovas!

 

 

Hoppas golfgudarna står er bi och om ni inte ser mig först så ses vi förhoppningsvis på klubben!

Mvh JBE

AmticoAmtico BILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS ABBILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS AB Bo Olofsson Konsult ABBo Olofsson Konsult AB Bomans HotellBomans Hotell Bra HusBra Hus CAMFILCAMFIL DC Vent ABDC Vent AB Elektromekaniska ABElektromekaniska AB Elektrotjänst Mikael Hagström ABElektrotjänst Mikael Hagström AB GMLGML HANDELSBANKENHANDELSBANKEN HOLMENHOLMEN HULOHULO HÅPA Ventilation ABHÅPA Ventilation AB ICA TROSSENICA TROSSEN Inpart Trading ABInpart Trading AB Inpart Trading ABInpart Trading AB Jerry J`s MåleriJerry J`s Måleri JONIJONI M. BOIJE ABM. BOIJE AB Muréns Maskinservice ABMuréns Maskinservice AB Nora Trädgård ABNora Trädgård AB RESOLVATORRESOLVATOR Rydbergs Biluthyrning ABRydbergs Biluthyrning AB ShopenShopen Skobes / TrosabussenSkobes / Trosabussen Spegel Vent & PlåtSpegel Vent & Plåt SuccesumSuccesum TDABTDAB Tre Små RumTre Små Rum Trosa DäckmarknadTrosa Däckmarknad Trosa Golv ABTrosa Golv AB TROSA JÄRN & FÄRGTROSA JÄRN & FÄRG Trosa KlädhusTrosa Klädhus TROSA STADSHOTELL & SPATROSA STADSHOTELL & SPA TROSA TURISMTROSA TURISM Täll Maskiner ABTäll Maskiner AB Ventassisans i Trosa ABVentassisans i Trosa AB VVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare ABVVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare AB WebOne ABWebOne AB ÅgårdenÅgården ÅKERBERGS TRAFIKÅKERBERGS TRAFIK ÅKERLID CONSULTING ABÅKERLID CONSULTING AB
Copyright © Trosa Golfklubb 2019 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB