Vad är årlig handicaprevision?

Golfklubbens handicapkommitté ska genomföra en handicaprevision minst en gång per år. Handicaprevisionen är obligatorisk för alla spelare i handicapgrupp 1-5 och är en nödvändig del av EGA Handicapregler. Det huvudsakliga målet med varje handicaprevision är att bedöma huruvida spelförmågan hos spelare i handicapgrupp 1 till 5 verkligen speglas av deras nuvarande handicap. Handicaprevisionen baseras på minimum åtta handicapgrundande scorer som registrerats de senaste 24 månaderna.

För att hjälpa handicapkommittéer att fatta välgrundade beslut finns en handicaprevisionsrapport i GIT att tillgå. Rapporten identifierar spelare vars prestationer, i förhållande till deras aktuella handicap, faller utanför förväntade resultat. Sådana spelares handicap bör övervägas för justering.

SGF kan hjälpa golfklubbarna genom att göra denna handicaprevision automatiskt vid årsskiftet via GIT. Automatiken gäller bara höjning av handicap, ej sänkning. Eventuella sänkningar får golfklubben själv ta ställning till via handicaprevisionsrapporten i GIT.

SGF kommer fråga om golfklubben vill sköta hela handicaprevisionen själv. Enkät med möjlighet att tacka nej till automatisk handicaprevisionen kommer att skickas ut till golfklubben samt HCP-ansvariga under vecka 42 (Oktober). Om golfklubben väljer att göra det själv, justerar SGF inte dess medlemmars handicap. Om SGF inte får någon återkoppling från golfklubben, kommer medlemmarna i den golfklubben att bli föremål för automatisk handicaprevision.

Alltså det är ingen skada skedd om klubben inte svarar, men vi upprepar, att den automatiska årsrevisionen bara gör höjningar. Eventuella sänkningar måste alla golfklubbar ta ställning till.

Anderzons FiskAnderzons Fisk BILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS ABBILLY GUSTAFSSON FASTIGHETS AB Bomans HotellBomans Hotell Bra HusBra Hus CAMFILCAMFIL DC Vent ABDC Vent AB Elektromekaniska ABElektromekaniska AB ELEKTROTJÄNSTELEKTROTJÄNST GMLGML HANDELSBANKENHANDELSBANKEN HOLMENHOLMEN HULOHULO HÅPA Ventilation ABHÅPA Ventilation AB ICA TROSSENICA TROSSEN Inpart Trading ABInpart Trading AB JONIJONI JÄRNA BILCENTRUM ABJÄRNA BILCENTRUM AB M. BOIJE ABM. BOIJE AB Muréns Maskinservice ABMuréns Maskinservice AB Nora Trädgård ABNora Trädgård AB NOTOM DÄCK ABNOTOM DÄCK AB RESOLVATORRESOLVATOR Rydbergs Biluthyrning ABRydbergs Biluthyrning AB Spegel Vent & PlåtSpegel Vent & Plåt TAXI 10000TAXI 10000 TDABTDAB Tre Små RumTre Små Rum TROSA JÄRN & FÄRGTROSA JÄRN & FÄRG Trosa KlädhusTrosa Klädhus TROSA STADSHOTELL & SPATROSA STADSHOTELL & SPA TROSA TURISMTROSA TURISM Täll Maskiner ABTäll Maskiner AB Ventassisans i Trosa ABVentassisans i Trosa AB VVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare ABVVS Besiktning & Kontroll AB/Världens Ände Friskvårdare AB WebOne ABWebOne AB ÅgårdenÅgården ÅKERBERGS TRAFIKÅKERBERGS TRAFIK ÅKERLID CONSULTING ABÅKERLID CONSULTING AB ÖSPÖSP